Referenties

“ Ik had nooit gedacht dat de wekelijkse wandelingen met onze groep Nordic Walkers door mij ervaren zouden worden als natuurbeleving. Tijdens deze wandelingen wijst Karin ons regelmatig op allerlei bijzonderheden die letterlijk op ons pad komen. Het kan dan gaan om vogels en hun specifiek gedrag, planten en andere begroeiing. De stukken bos en heide die wij tegenkomen zijn ook een lust voor het oog, en dit is zo in elk jaargetijde. Gewoon mooi om te mee te maken”.

Mirto Henriquez, Kaatsheuvel, 66 jaar, ondernemer in ruste

 

“Bijna twee jaar geleden ben ik, na een cursus, gestart met Nordic wandelen en tot op dit moment heb ik daar geen seconde spijt van gehad! Het is een geweldige ervaring om op een vroege ochtend samen met een kleine groep het bos in te gaan en iedere keer weer te genieten van de wandeling en van alles wat we in ons prachtige natuurgebied allemaal tegenkomen. Zeker als daar een NW-instructrice bij is die een grote kennis heeft van de natuur en dit vol enthousiasme weet over te brengen! Prettige ‘bijkomstigheid’ is dat je in vrij korte tijd een uitstekende conditie opbouwt en wellicht nog prettiger is dat je ook de nodige kilo’s kwijtraakt. Alleen maar door ontspannen te wandelen!  Ik zou willen zeggen: KOM MEEDOEN!! “

Ton Verhoeven, 62 jaar, Sprang-Capelle, VUT-er

 

Stilte wandeling…. De titel trok mij al aan, maar ik wist nog steeds niet wat ik ervan verwachten moest. Wat een fantastische wandeling, soms in stilte soms met opdrachten en dat met een stralende zon, ondanks de pessimistische weersverwachtingen. Het was even wennen in het zand te lopen zonder stokken en… in stilte, maar de overweldigende schoonheid van de natuur maakte je gewoon vanzelf ‘sprakeloos’. Een hele leerzame wandeling  waar je veel  leert over  de natuur (daar weet Karin alles van),  en waar je bij jezelf komt en alle innerlijke spanning kan overgeven aan de fantastische  natuur.  Een  twee uur durende wandeling werd een twee en half durende wandeling.  Ik heb van elke minuut  en elke seconde genoten;  een echte aanrader.”

Sabrina S.,  71 jaar