Karin Verbeek

Al in mijn vroege kinderjaren kwam ik in het bezit van een vogelboekje. Ik woonde in een plattelandsdorpje op de Veluwe en het bos en de plaatselijke beek en weilanden waren onze speelplaats. Daar leerde ik kievit, grasmus en wielewaal kennen. Op de middelbare school koos ik voor de biologie van de mens en werd oefentherapeut Mensendieck. Houding en beweging van mensen in hun dagelijkse bezigheden houden mij sindsdien bezig. Samen met mijn patiënten zoek ik naar een oplossing voor hun probleem.

In de natuur voel ik me in mijn element. Dat is een heerlijk gevoel. Een gevoel dat ik graag met u wil delen.

Mijn leven: een partner, werken, huishouden en tuinieren, sporten, vrienden en familie, veel interesses, reizen. Het werd steeds drukker. De behoefte om te ontspannen werd groter. Natuurreizen in verre landen brachten vaak niet die ontspanning die ik nodig had. De oplossing lag dichtbij huis; in de natuur. Hier kan ik me inspannen en ontspannen, me verbazen en verwonderen, mezelf zijn. Al dat moois en interessants zomaar in ‘je achtertuin’. In mijn geval het prachtige natuurgebied van De Loonse en Drunense Duinen.

Ik ben lid geworden van diverse vogelwerkgroepen van IVN en KNNV. En heb als vrijwilliger meegeholpen met het opruimen van Amerikaanse vogelkers en dennetjes op de heide. En toen het tijd was om te stoppen met volleyballen ben ik overgeschakeld naar nordic walking. Samen met mijn partner heb ik wandelroutes gecontroleerd en gemaakt voor OnTrack, later De Mooiste Routes. Langzamerhand besefte ik dat ik de natuur een nog grotere plaats in mijn leven wilde geven. Ik ben minder gaan werken als oefentherapeut om te kunnen starten met Inspiratuur. Op dat moment maakte ik kennis met Het Bewaarde Land; een natuureducatie-programma voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool. In 2010 ben ik daarmee als vrijwilliger begonnen. Een schitterende ervaring, waar ik veel van heb geleerd en veel plezier aan heb beleefd.